Çocuk İçin Besin Takviye Çeşitleri Nelerdir?

29-09-2022 17:53
Çocuk İçin Besin Takviye Çeşitleri Nelerdir?
Çocukların sağlıklı ve zamanında tamamlanan bir gelişim süreci geçirmesi için aldığı besinler bazen yeterli gelmeyebilmektedir. Bu gibi durumlarda aileler bir uzman yardımı ile takviye edici gıda çeşitlerinden destek almak ve çocuklarının gelişim sürecine katkı sağlamak istemektedir. Takviye edici gıdalar çocukların gelişim sürecine katkı sağlamanın yanı sıra, çocukların bakteri ve mikroplara karşı direnç kazanması ve bağışıklık sisteminin güçlenmesi için de kullanılmaktadır.
Takviye edici gıdalar şurup ya da kapsül şeklinde olabilmektedir. Aileler çocuklarının yaşı ve ihtiyaçları doğrultusunda, ilaç kullanabilme durumunu da göz önüne alarak en doğru tercihi yapmaya özen göstermelidir. Takviye gıdalar içinde bulunan sayısız vitamin ve mineral, çocukların vitamin değerlerinin olması gereken seviyeye yükselmesine, daha bağışık ve savunma bakımından kuvvetli bir bünyeye sahip olmalarına, dinamik, aktif bir yaşantıya sahip olmalarına ve gelişim süreçlerini daha verimli bir şekilde tamamlamalarına olanak sunmaktadır.

Çocuklar için Takviye Edici Gıdaların Faydaları

 Çocuklar yapıları gereği yetişkin bireylere göre çok daha zayıf ve savunmasız bir vücut yapısına sahiptir. Çocukların sağlıklı ve vitamin bakımından zengin besinler tüketmemesi, mineral ve vitamin eksikliği sorunları yaşanmasına neden olmaktadır.  Özellikle vitamin eksikliği yaşayan çocukların vücut fonksiyonları tam olarak görevlerini yerine getirememek ve hastalıklara karşı çok daha düşük direnç göstermektedir. Bu nedenle yeteri kadar ve doğru şekilde beslenmeyen çocuklar için takviye gıdalar, tüm vitamin eksikliklerinin tamamlanmasını sağlamaktadır.

A vitamini, K vitamini, kalsiyum, C vitamini ve E vitamini gibi birçok bakımdan zengin olan bu takviye edici gıda çeşitleri çocukların sinir ve kas sisteminin gelişmesini sağlamaktadır. Çocuklara kemik gelişimi konusunda da yüksek oranda destek olan bu takviye besinler, vücudun enfeksiyon ve çeşitli hastalıklara karşı da korunmasını sağlamaktadır. Bu nedenle gelişim çağında çocuğu bulunan aileler, yaşanan eksikliklerin giderilmesi ve değerlerin normal seviyelere yükselebilmesi için bir uzman görüşü almalı ve takviye edici gıdalar ile çocuklarının gelişimine katkı sağlamalıdır.

Takviye Edici Gıda Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Takviye edici gıda kullanımı iki yaş altı çocuklara kesinlikle önerilmemektedir. İki yaştan büyük ve on dört yaşından küçük tüm çocuklar için uygun olan takviye edici gıdalar, seçilirken bazı noktalar göz önüne alınmalıdır. Takviye edici besinler seçilirken kişiler kesinlikle bir uzmandan destek almalı ve çocuklarının yaş, ihtiyaç ya da gelişim gibi özelliklerini bu uzmanlar ile paylaşmalıdır. Bunun dışında çocuklar için gıda takviyesi seçilirken tüm ailelerin ortak bir paydada birleşmesi ve bu kriterleri de özenle analiz etmesi gerekmektedir. Çocuklarınız için kullanacağınız tüm takviye gıdalar içinde gıda boyası, koruyucu ve dolgu maddesi içermemesi, Sağlık bakanlığı tarafından onaylanmış olması ve koruyucu testlerden geçirilmiş halde satışa sunulmuş olması çocuklarınızı güvene almanızı sağlayacaktır.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.